Laragon för snabbare utveckling

november 7, 2019

Har du någon gång stört dig på den tidskrävande tiden det tar att få igång xampp eller vampp för att sedan skapa databaser för att sedan få det att synka med wordpress för att kunna jobba lokalt. Laragon erbjuder en mycket enklare lösning. De erbjuder en lokal server där wordpress och databas kan installeras med ett par klick så du snabbt kan börja utveckla. Inga mer bekymmer för att komma igång med dina projekt.

Laragon skapar även en virtuell host och vad de själva kallar pretty-link så du lättare kan komma åt dina projekt i webbläsaren på ett mer enklare sätt. Dina projekt lägger du helt enkelt under mappen laragon/www/

När du installerat Laragon så ser det ut så här:

Tryck på start all för att starta din lokala server. Om du nu vill installera wordpress på den så trycker du höger musknapp var som helst i det öppna fältet på bilden ovan och väljer quickapp – wordpress. Fyll sedan i project name och följ installationen. Nämnde jag att det går att installera många olika wordpress-installationer? Jo en mycket bra fördel med Laragon är att du kan skapa hur många wordpress installationer du vill. Supersmidigt ifall du håller på med flera sajter samtidigt.

Laragon kan laddas ner här

 

Lämna ett svar