Steal Like an Artist

juni 3, 2023

 

”Every artist gets asked the question, “Where do you get your ideas? ”The honest artist answers, “I steal them.”

En bok man återkommer till och som alla borde läsa. I boken ”Steal Like an Artist” utforskar Austin Kleon idén att varje konstnär får frågan ”Var får du dina idéer ifrån?” och att den ärliga konstnären svarar ”Jag stjäl dem”. Kleon ifrågasätter traditionella uppfattningar om originalitet och uppmanar istället till att aktivt söka inspiration från andras arbete för att utveckla och forma vårt eget kreativa uttryck.

Kleon menar att genom att vara öppna för influenser och tillåta oss själva att absorbera och transformera idéer från olika källor kan vi hitta vår unika röst och skapa något nytt och spännande. Istället för att kopiera rakt av handlar det om att kombinera, omforma och bygga vidare på det som redan finns.

Genom att stjäla inte bara idéer, utan också tekniker, stil och perspektiv från olika konstnärer och kreativa verktyg, kan vi berika vårt eget skapande och utvecklas som konstnärer.

”Steal Like an Artist” uppmanar oss att bryta ner konstgjorda hinder och istället omfamna en kultur av lärande, anpassning och kreativt utforskande. Genom att öppna våra sinnen och vara medvetna om vår omgivning kan vi hitta oväntad inspiration och utveckla vår egen unika konstnärliga röst.

 

 

Lämna ett svar